Amparo Navarro inicia la campanya amb estudiants voluntaris per a desenvolupar el seu projecte de “Democràcia Participativa” de la Universitat d’Alacant.

Amparo NAvarro

La candidata proposa que “l’alumnat que vulga participar en tot el procés, no sols en el vot, puga fer-lo, fins i tot des del nostre Comité de Campanya”.

La candidatura de la catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro Faure, ha posat en marxa hui la campanya de voluntaris entre l’alumnat que vulga participar de manera activa en el desenvolupament de la candidatura presentada al procés d’elecció del Rectorat, previst per al 7 de maig. La candidata ha explicat que  vol “comptar amb l’alumnat perquè participe en tot el procés, no sols en el vot, i fins i tot des del nostre Comité de Campanya”. Es tracta d’una iniciativa complementària a les vies tradicionals de participació de l’alumnat, a les quals també convida a participar perquè hi haja la major participació possible del conjunt de la comunitat universitària.

El projecte que proposa Amparo Navarro té com a objectiu final, dins del seu model d’Universitat, desenvolupar el concepte de “democràcia participativa”, on tots els membres de la comunitat universitària tinguen noves formes de participació, d’opinió i de corresponsabilitat en la presa de decisions que afecten la vida de la Universitat d’Alacant.

“Sí, estem davant un necessari exercici de democràcia, que ha de ser enfortida, perquè la participació no pot ser només puntual, sinó que ha de tindre, al costat de mecanismes de representació, mecanismes de participació directa al mateix temps”, ha apuntat Navarro. Des del seu punt de vista, “no sols busquem que la participació de l’alumnat no siga solament testimonial, com ha ocorregut en altres eleccions al Rectorat, sinó que volem que siga molt major. Que s’escolte la veu i l’opinió del major nombre possible de l’alumnat”.

Ha dit, a més, que “oferim l’oportunitat de participar directament en aquest emocionant repte que plantegem per a la UA, directament des del Comité de Campanya que encapçale, col·laborant, opinant, treballant i construint junts aquest projecte. D’aquesta forma també es pot aprendre d’una manera pràctica. Volem compartir al màxim aquest projecte, no sols fins a maig, sinó el que vindrà durant els següents quatre anys. La Universitat d’Alacant es juga estar entre les primeres o no”.

La intenció de l’equip de campanya és establir grups de treball que permeten a l’alumnat tindre capacitat de decisió eficaç i real en les diferents qüestions que els afecten. Primer, en la definició del projecte d’universitat per a la UA a desenvolupar en els pròxims quatre anys; i segon, en les diferents accions explicatives del projecte, que permeta arribar al conjunt de la Universitat: estudiants, professors, investigadors, personal d’administració i serveis. Per a això, s’ha habilitat un email de contacte per als interessats a formar part de l’equip de voluntaris (amparocandidataua@gmail.com), a més de diferents formes de comunicació a través de les xarxes socials.

Idees de la candidatura

Amparo Navarro ja va anunciar la seua intenció d’optar al Rectorat, la qual cosa li permetria ser la primera dona rectora en els 40 anys de vida de la UA, amb un projecte que tinga com a objectius: la qualitat docent que permeta als estudiants millorar la seua ocupabilitat; millorar les condicions dels equips investigadors; i millorar les condicions de treball de docents i personal d’administració i serveis, entre altres.

La catedràtica de Dret ha apuntat la necessitat de treballar amb la Generalitat Valenciana per a aconseguir un acord de finançament que elimine o mitigue els problemes de la Universitat en relació amb la qualitat de la docència, la investigació i la millora de les condicions de tot el personal que treballa en la Universitat d’Alacant.

Amparo Navarro inicia la campanya amb estudiants voluntaris per a desenvolupar el seu projecte de “Democràcia Participativa” de la Universitat d’Alacant.
Desplaçat dalt de tot
Font Resize